Engineersopleiding bewijst zich

1-5-2018

Omdat startende engineers schaars zijn op de arbeidsmarkt en ‘telecomkennis’ heel specifiek is, is zelf opleiden een goed alternatief. De kennis hebben we immers als geen ander is huis. Zodoende leidt Allinq zelf mensen vakgericht op tot junior engineers. In 2016 startte de eerste interne engineersopleiding, en met succes. Onlangs hebben wij voor de tweede keer dit traject afgerond en in juni gaat de derde opleiding van start.

Veel aandacht voor opleiding
De deelnemers doorlopen tijdens de opleiding een intensief lesprogramma, zowel klassikaal als in het werkveld. Door middel van gastleraren, workshops en ervaringen van eigen werknemers wordt de kennis doorgegeven. Doorlopen de kandidaten dit traject met succes, dan komen zij als nieuwe collega’s te werken binnen één van de boven- of ondergrondse teams. Op werkgebied kunnen de junior engineers doorgroeien naar senior engineer.

Naast dat we op deze manier aandacht houden voor nieuwe instroom blijven we ook investeren in huidig personeel. Zo is er een ruim opleidingsaanbod dat medewerkers helpt zich te blijven ontwikkelen, op vakgebied en persoonsgericht.


Terug naar overzicht

19-12-2018

Allinq ondertekent Circulair Manifest

Allinq heeft het ‘Circulair manifest’...
11-12-2018

Living Lab voor het SOMA College

In samenwerking met ketenpartijen in de infra en...