Glasvezel De Meern

16-10-2017

Glasvezel De Meern is de projectnaam voor de aanleg van glasvezel - de infrastructuur voor internet, televisie en telefonie - in de wijk Vleuterweide in Vleuten-De Meern. Allinq verzorgt dit en biedt de bewoners een eigen glasvezelverbinding, vanuit de wijkcentrale tot in de woning. Een eigen verbinding geeft de vrijheid om te genieten van alle mogelijkheden van razendsnel en stabiel internet. De werkzaamheden zijn naar verwachting eind 2017 afgerond.


Informatie voor bewoners wijk Vleuterweide:

De werkwijze
Voor het grootste deel van de wijk geldt, dat er gebruik wordt gemaakt van de huidige telecominfrastructuur. Dit heeft als voordeel dat er geen graafwerkzaamheden nodig zijn dicht bij de woning. De werkwijze staat omschreven in de brochure: Uw eigen glasvezelaansluiting.
Voor een klein deel van het gebied zijn er wel graafwerkzaamheden nodig in de straat. Deze werkwijze staat in de brochure: Uw eigen glasvezelaansluiting - extra werkzaamheden. Op de kaart hieronder ziet u welke woningen dit betreft.

Gebiedsaanduiding
Hier treft u een kaart van het gebied waarvoor de aanbieding geldt. 

Vragen?
Wellicht roept een en ander nog vragen bij u op. Hieronder vindt u alvast antwoord op mogelijke vragen.
Voor overige vragen over de aanleg van glasvezel in dit gebied, kunt u contact met ons opnemen.
Dat kan per email via: glasvezeldemeern@allinq.nl of telefonisch tussen 08.00 en 16.30 uur op:
(088) 6007180. 

Wat is glasvezel precies?
Glasvezel is een haardunne vezel gemaakt van een speciaal soort glas. Informatie via glasvezel wordt verzonden met behulp van laserlicht. Door laserlicht met zeer hoge snelheid aan en uit te schakelen, worden digitale gegevens doorgegeven. De informatie verplaatst zich razendsnel door de glasvezel. Het is vergelijkbaar met het seinen van een boodschap in morsecode met een zaklantaarn.

In wiens opdracht legt Allinq het glasvezelnetwerk aan? 
Allinq is specialist in verbindingstechnologie en, met ruim 50 jaar kennis en ervaring, één van de bouwers van het netwerk van o.a. Reggefiber. Allinq sluit de wijk Vleuterweide aan in opdracht van Reggefiber.
 
Wie is eigenaar van het glasvezelaansluitpunt? 
Reggefiber blijft de eigenaar van het glasvezelaansluitpunt in uw woning. Als bewoner mag u geen veranderingen aanbrengen die van invloed zijn op de aard en werking van het glasvezelaansluitpunt en bijbehorende apparatuur. 
 
Is de glasvezelaansluiting echt gratis?
Allinq verzorgt uw eigen glasvezelaansluiting tot in uw woning. Dit is geheel gratis wanneer u daar toestemming voor geeft, tijdens dit traject. Besluit u geen toestemming te geven en wilt u na verloop van tijd toch gebruikmaken van glasvezel? Dan kunnen er aansluitkosten in rekening worden gebracht.
 
Moet ik nieuwe kabels trekken zodra ik glasvezel heb?
Dat hoeft niet. Op het glasvezelaansluitpunt kunnen de bestaande televisie-, telefoon- en/of internetkabels worden aangesloten. Ook draadloos internet blijft gewoon mogelijk. Voor digitale tv heeft u wel een nieuwe kabel nodig. Deze wordt meegeleverd met de decoder van uw provider.
 
Hoe en wanneer kan ik gebruikmaken van de diensten via glasvezel?
Met een eigen glasvezelaansluiting in uw woning heeft u de toekomst in huis. U bepaalt zelf of en wanneer u er vervolgens gebruik van maakt. Zodra Allinq het glasvezelaansluitpunt in uw woning heeft geinstalleerd, kunt u een glasvezelabonnement afsluiten bij een van de providers om de diensten te activeren. Zodra u een abonnement heeft afgesloten, verloopt de communicatie daarover via de door u gekozen provider. 

Welke providers leveren diensten op het glasvezelnetwerk?
Op het open glasvezelnetwerk van Reggefiber is elke provider welkom, zodat u als consument keuzevrijheid heeft. Op dit moment bieden er landelijk meer dan 25 providers hun diensten daarop aan, zoals: KPN, XS4ALL en Telfort.
 
Wie is Reggefiber?
Reggefiber heeft de ambitie zoveel mogelijk huishoudens in Nederland aan te sluiten op glasvezel. Sinds de oprichting in 2005 richten zij zich op de aanleg en het beheer van een open glasvezelnetwerk. Op dit moment zijn er meer dan 2 miljoen huishoudens aangesloten op het netwerk. 
 
Wat is het verschil tussen Reggefiber en de providers?
Reggefiber zorgt voor de aanleg en het beheer van glasvezelnetwerken in Nederland. Voor de werkzaamheden in Vleuten-De Meern laat zij de uitvoering verzorgen door Allinq. Providers leveren diensten over het glasvezelnetwerk, zoals televisie, internet en/of telefonie. Het glasvezelnetwerk is een open netwerk. U kiest zelf bij welke provider u een abonnement afsluit. De providers betalen Reggefiber een vergoeding voor de huur van het glasvezelnetwerk. Zij verwerken deze in hun abonnementsprijs. Van Reggefiber of Allinq ontvangt u dus geen rekening.
 
 

Terug naar overzicht

17-9-2018

Allinq laat kinderen sporten

Afgelopen zaterdag hebben 27 collega’s de...
3-8-2018

Kennisontwikkeling stevig op de kaart

Kennisontwikkeling is voor Allinq van zeer groot...