Kennisontwikkeling stevig op de kaart

3-8-2018

Kennisontwikkeling is voor Allinq van zeer groot belang. Gelukkig hebben we veel gespecialiseerde kennis in huis, maar het vakmanschap van onze mensen willen we behouden én versterken. Ook op persoonlijk gebied stimuleren we medewerkers het beste uit zichzelf te halen. En waar medewerkers zich blijven ontwikkelen, breiden we het opleidingsaanbod voor hen verder uit!

Al een aantal jaren leiden we als bedrijf zelf nieuw talent op met onze Engineersopleiding. Omdat startende engineers schaars zijn en we de specifieke ‘telecomkennis’ zelf in huis hebben, blijkt de Engineersopleiding een sterke formule. Een ander voorbeeld van het gericht ontwikkelen van kennis is op het gebied van ‘continu verbeteren’. We gebruiken daarbij methodes als A3, Just Do It en Lean Six Sigma. Zo maken we het lean werken steeds meer eigen binnen Allinq door het opleiden van Greenbelts en zetten we tools in als dagstarts en het Karban verbeterbord.

E-learning
Steeds belangrijker wordt het dat medewerkers zich breed ontwikkelen. Dat betekent, dat we ons het opleidingsaanbod in de basis ook steeds breder maken. Naast de klant specifieke trainingen vooral gericht op het gebied van techniek en proces, zijn er nu ook meer dan 100 online trainingen aan toegevoegd, waaronder ‘softskill-trainingen’. Medewerkers zijn vrij om te kiezen op welk vlak zij zichzelf verder willen ontwikkelen; van vitaliteit en gesprekstechnieken tot aan informatiebeveiliging aan toe. Dit aanbod komt vanuit GoodHabitz, een bedrijf dat dit ook voor andere bedrijven verzorgt.

Wij hebben hier vanuit Allinq ook zelf ontwikkelde trainingen, zoals de basiskennis glasvezeltechniek, aan toegevoegd. Opleiden wordt daardoor voor medewerkers heel erg toegankelijk. Gewoon klassikaal lesgeven blijven we ook doen als de lesstof daarom vraagt. We maken daarbij vaak gebruik van onze eigen deskundigen. Zo blijft er op verschillende manieren aandacht voor ontwikkeling van (vak)kennis.

We hebben op deze manier een enorme stap gemaakt in het aanbieden van opleidingen, maar vooral ook een stevige investering gedaan in de verdere ontwikkeling van de medewerkers in ons bedrijf!

Terug naar overzicht

16-5-2019

Allinq forsyner Danmark med fibernet!

Ofwel, we gaan Denemarken verglazen! Deze week werd...
29-4-2019

Allinq in magazine Techniek Nederland

Veel aandacht voor Allinq in het magazine E&W...