Milieubewust en op weg naar klimaatneutraal

9-7-2018

Allinq is niet alleen milieubewust, maar heeft ook de ambitie om klimaatneutraal te ondernemen. Zo treffen we enerzijds maatregelen om de impact van onze eigen activiteiten op het milieu te beperken. Anderzijds compenseren we een deel van onze CO2-uitstoot via duurzame projecten.

​Milieubewust
Periodiek rapporteren we de directie en onze klanten/partners over onder meer onze CO2-uitstoot en de hoeveelheid afval die we als bedrijf veroorzaken. Dit geeft niet alleen inzicht in de totale impact die onze activiteiten op het milieu hebben, maar helpt ons ook om te bepalen welke relevante maatregelen we kunnen nemen om de impact te beperken.
  • De grootste CO2-uitstoot wordt veroorzaakt door de kilometers die we met zijn allen afleggen om onze werkzaamheden uit te voeren. Inmiddels hebben we verschillende maatregelen genomen om deze uitstoot te verminderen. Voorbeeld hiervan is de implementatie van het informatiesysteem IFS, dat ons helpt om efficiënter te plannen.
  • In 2017 hebben we via onze milieustraat in Harderwijk bijna 315 ton afval afgevoerd. Waar mogelijk proberen we ons afval te scheiden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar levert ook nog eens een aanzienlijke kostenbesparing op. Hierdoor kon 75% van ons afval worden hergebruikt als grondstof voor nieuwe producten. 25% van het afval is gebruikt om energie op te wekken middels verbranding.

Klimaatneutraal
We hebben ook de ambitie klimaatneutraal te ondernemen. Dit doen we onder meer door een deel van onze CO2-uitstoot te compenseren via gecertificeerde Golden Standard projecten. Zo investeren wij in een project waarmee duurzame houtovens ter beschikking worden gesteld aan gezinnen in Zuid India. Voor meer informatie over klimaatneutraal ondernemen en deze projecten zie: https://www.climateneutralgroup.com/

 

Terug naar overzicht

23-1-2019

Allinq Sponsort WV de IJsselstreek

Maandag 21 januari heeft Allinq een mooie sponsorovereenkomst...
19-12-2018

Allinq ondertekent Circulair Manifest

Allinq heeft het ‘Circulair manifest’...