Onze historie

Begin 1962
De ‘nieuwe polder’ is bijna drooggelegd en zuidelijk Flevoland is nog volop in ontwikkeling. De benodigde infrastructuren voor dit nieuwe stukje Nederland worden momenteel aangelegd door de PTT. Het is veel werk en er wordt volop gezocht naar geschikte aannemers om dit werk te verrichten.
 
Enkele maanden later
Er waren duidelijke kansen in het aanleggen van communicatiekabels in dit nieuwe land, de Flevopolder. Vanuit die ambitie is op 1 april 1962 het aannemingsbedrijf A. Schuuring opgericht. Met een klein team aan medewerkers, een enkele graafmachine en een no-nonsense werkcultuur werd het zware werk met veel plezier en succes verricht.
 
Schuuring sluit aan
Sinds die start in 1962 helpt Schuuring in het verbinden van Nederland. Ooit als uitvoerder in de aanleg van ondergrondse verbindingen voor telecom en energie in de nieuwbouw van de Flevopolder. Later ook bovengronds en elders in het land, zoals bij de aanleg van kabel-TV in bestaande woongebieden en het leveren van 24-uurs storingsdiensten. Naast de eerste klant, de PTT, werd al vrij snel met meerdere opdrachtgevers samengewerkt, zoals onder andere GAMOG CAI, CASEMA, CAI Apeldoorn. De essentie van het toenmalige werk, het leggen van verbindingen, heeft altijd de kern van onze dienstverlening gevormd. Met kwaliteit en betrouwbaarheid voorop. Deze waarden vormen tot op de dag van vandaag nog steeds onze belangrijkste kernwaarden.
 
Heden
Van een organisatie met een paar man in 1962 zijn we uitgegroeid tot een groep van meerdere werkmaatschappijen. Met zo’n 2.000 eigen en externe specialisten in verbindingstechnologie werken we met vele leveranciers samen bij de realisatie van onze opdrachten. Als Allinq Group zijn we sinds enkele jaren ook buiten de Nederlandse grens actief en zetten we onze kennis en ervaring van fysieke onder- en bovengrondse verbindingen in voor netwerkeigenaren in andere branches, zoals de energiemarkt. Met een nuchtere kijk op de zaak blijven we elke dag presteren. Voor onze klanten, eigenaren van informatie-infrastructuren, en hun klanten, de eindconsument. Niet voor niets blijft onze historie de basis van onze verdere groei en ontwikkeling.
 
18-12-2019

Relatiemagazine Allinq Visie

We delen graag de nieuwste uitgave van ons relatiemagazine...
5-12-2019

40.000!

Donderdag 5 december! Wat een dag! Sinterklaas in...