Functie omschrijving

Allinq, internationaal specialist in verbindingstechnologie is op zoek naar een Engineer FttH . Een sterke persoonlijkheid maar ook een techneut die (auwkeurig werkt en in staat is vooruit te denken. 
 
Engineer FttH (32-40 uur)
Standplaats Harderwijk


Op de afdeling FttH NL zijn wij verantwoordelijk voor design en construct van FttH glasvezel projecten in Nederland. Wij zijn verantwoordelijk voor het maken van Highlevel designs, offertes, detail designs, ondersteuning van de uitvoering en uiteindelijk het opleveren van de projecten.
Wij werken met de meest geavanceerde engineeringsystemen die gebruik maken van diverse databronnen om zo tot het meest efficiënte netwerk ontwerp te komen. Je bent bij ons dus niet zomaar een Telecom Engineer die zorgt dat er van A naar B een glasvezelverbinding kan worden aangelegd. Daarnaast kan je uitleggen waarom voor je voor een bepaald netwerk concept kiest en waaruit het betreffende ontwerp is opgebouwd. Tevens bied je ondersteuning in het uitvoeringsproces en doe je uiteindelijk de Cocon oplevering. Daarnaast bespreek je de vergunningen met de diverse stakeholders (bijvoorbeeld gemeenten), kun je een projectleider uitleggen wat je ontworpen hebt en ook waarom het zo ontworpen is en verzorg je de coördinatie met (buitenlandse) collega’s. Zoals je ziet ga je op verschillende niveaus het gesprek aan dus is het handig dat je goede communicatievaardigheden hebt ontwikkeld. Daarbij mag inhoudelijke kennis niet ontbreken van bijvoorbeeld het gekozen materiaal en glasvezelcomponenten. Met andere woorden, je zult een materiaallijst moeten kunnen doorgronden. Last but not least: we zoeken iemand die zichzelf Excel of Acces -kampioen durft te noemen (eventuele trofeeën mag je op je bureau stallen).

 

Functie eisen

Je beschikt over MBO+/HBO werk- en denkniveau (technische opleiding, bijvoorbeeld bouwkunde). Daarnaast heb je 3 jaar relevante werkervaring en heb je kennis/ervaring van Engineeringsystemen, autocad en Cocon. Zoals in de functieomschrijving valt op te maken zoeken wij iemand die goed overweg kan met geautomatiseerde systemen, innovatief is en goede communicatievaardigheden heeft ontwikkeld. Het is een vereiste dat je al ervaring hebt in het FttH werkveld en dat je accuraat werkt. Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal zowel mondeling als schriftelijk en omdat je soms ook erop uit moe, is het bezit van rijbewijs B een pré
 
Overige functie-eisen:
  • Communicatief zeer vaardig;
  • Kennis van procesmatig werken en inzicht in verbetering hiervan;
  • Kan zaken goed structureren en prioriteiten stellen, ook als het werk iets anders vraagt;
  • Hoge mate van zelfstandigheid
  • Ervaring met Microsoft Office
  • Leidinggevende ervaring is een pré

Arbeidsvoorwaarden

Onze mensen vormen onze kracht. Zij maken als vakmensen de klant constant beter. Niet voor niets investeren wij graag in jou. Wij bieden je een zeer afwisselende baan in een organisatie die volop in beweging is. Kenmerkend binnen Allinq is de collegiale en persoonlijke werkomgeving waarbinnen je grote mate van zelfstandigheid hebt. Door de diverse opleidingsmogelijkheden biedt Allinq een mooi carrièreperspectief.
De functie van Engineer FttH is gewaardeerd volgens de CAO Klein Metaal en Techniek.
Wij werken binnen Allinq met verschillende uitzend en detacheringsbureaus. Wanneer je rechtstreeks bij ons solliciteert word je ondergebracht bij een van deze partijen met wie wij een partnerschap hebben.


 

 

 

 

19-12-2018

Allinq ondertekent Circulair Manifest

Allinq heeft het ‘Circulair manifest’...
11-12-2018

Living Lab voor het SOMA College

In samenwerking met ketenpartijen in de infra en...