Functie omschrijving

Werken bij Allinq is voor echte doorzetters. Voor ondernemende mensen die gaan voor kwaliteit en resultaat. Ben jij de Solution Architect die de informatie voorzienings vraagstukken vertaald naar toekomst vaste en schaalbare ICT oplossingen? Reageer dan op de vacature:

Solution Architect
Standplaats Harderwijk


Wat ga je doen?
De solution architect is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en realiseren van nieuwe of aangepaste oplossingen, innovaties en projecten op één of meerdere IT platformen, rekening houdend met de eisen die worden gesteld vanuit de IT landschapsarchitectuur (applicaties, infrastructuur, interfaces, Informatie). Als solution architect geef je invulling aan de solution architectuur en het solution ontwerp. Je bent in staat om te opereren op strategisch en tactisch niveau. Je rapporteert hiërarchisch rechtstreeks aan de CIO.
 
Je ontwerpt IT-oplossingen voor wijzigingen of innovaties binnen de kaders van de IT landschapsarchitectuur. Daarnaast bewaak je de samenhang van de IT oplossing met andere systemen en componenten. Tevens draag je bij aan de doorontwikkeling van de IT architectuur en de daarbij behorende documentatie. Je bewaakt de toepassing van de IT doelarchitectuur, ontwerpprincipes en projectarchitectuur en bepaalt het effect van de voorgenomen oplossing op IT-kosten. Je formuleert adviezen met betrekking tot de te nemen beslissing, je onderhoudt en ontwikkelt kennis van het technische aandachtsgebied.
Op het vlak van solution ontwerp ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen van nieuwe IT systemen of het wijzigingen van bestaande systemen, zowel functioneel als technisch. Je vertaalt business-, functionele of service requirements en specificaties naar het functioneel en technisch ontwerp van de IT oplossing. Je begrijpt de architectuur van de IT systemen, de technische mogelijkheden en beperkingen en geeft technisch advies wanneer dat nodig is. Samen met een ontwikkelteam ben je in staat problemen op te lossen. Daarnaast los je functionele problemen in het ontwerp van de oplossing op en zie je toe op correct gebruik van ontwerpprincipes tijdens de ontwikkelcyclus. Je draagt zorg voor herbruikbaarheid, onderhoudbaarheid en uitbreidbaarheid van de IT oplossing.
Tenslotte fungeer je als aanspreekpunt op tactisch niveau en help je bij het oplossen van ernstige incidenten met betrekking tot applicaties en interfaces en onderhoudt je hierbij contacten met alle betrokken partijen.

 

Functie eisen

Voor deze functie zijn wij opzoek naar een professional die werkzaam is op het gebied tussen business, directie en IT. Je acteert zowel op strategisch, tactisch en operationeel niveau en kan de wensen van de business vertalen naar ICT mogelijkheden. Je bent in staat om prioriteiten te stellen en je hebt zowel een lange als korte termijn visie. Je bent resultaatgericht-en communicatief vaardig. Hierbij is het essentieel dat de behoefte van de business centraal staat.
 
Overige functie-eisen:
  • HBO + werk en denkniveau;
  • Informatie technologie of bedrijfskundige achtergrond;
  • Tenminste vijf jaar werkervaring;
  • Kennis van de telecom business;
  • Abstract kunnen denken;
  • Kennis van business processen;
  • Communicatief vaardig en gericht op samenwerken;
  • Ervaring met het realiseren van integraties is een pre;
  • Ervaring met BizTalk, integratie met Azure en IFS is een pre.
 
 

Arbeidsvoorwaarden

Onze mensen vormen onze kracht. Zij maken als vakmensen de klant constant beter. Niet voor niets investeren wij graag in jou. Wij bieden je een zeer afwisselende baan in een organisatie die volop in beweging is. Kenmerkend binnen Allinq is de collegiale en persoonlijke werkomgeving waarbinnen je grote mate van zelfstandigheid hebt. Door de diverse opleidingsmogelijkheden biedt Allinq een mooi carrièreperspectief.
De functie word gewaardeerd volgens de CAO Klein Metaal en Techniek en is op basis van een 38-urige werkweek.

 

 

 

 

23-1-2019

Allinq Sponsort WV de IJsselstreek

Maandag 21 januari heeft Allinq een mooie sponsorovereenkomst...
19-12-2018

Allinq ondertekent Circulair Manifest

Allinq heeft het ‘Circulair manifest’...