Functie omschrijving

Werken bij Allinq is voor echte doorzetters. Voor ondernemende mensen die gaan voor kwaliteit en resultaat. Ben jij de it integratie- en interface developer die de interface vraagstukken vertaald in functionele ontwerpen en vervolgens implementeert? Reageer dan op de vacature:

It integratie- en interface developer
Standplaats HarderwijkWat ga je doen?
Je bent verantwoordelijk voor het plannen en implementeren van alle nieuwe interfaces en eventuele wijzigingen aan bestaande interfaces. Samen met je business collega vertaal je de vraagstukken vanuit de klant en vanuit de business naar een functioneel ontwerp en een geaccordeerde planning. Op basis van deze planning borg je de tijdige oplevering van de gewenste functionaliteit in lijn met de Interface architectuur. Je stuurt op basis van het functionele ontwerp het technisch ontwikkel team aan en verzorgt de communicatie en afspraken rondom voortgang en testen met de klant. Daarnaast geef je invulling aan zowel de vertaling naar functioneel ontwerp als aan het tijdig opleveren van de interfaces in lijn met de IT interface architectuur. Je rapporteert hiërarchisch rechtstreeks aan de manager IT Applications.
 
Binnen Allinq vormen interfaces tussen de eigen applicaties en die naar de klantapplicaties een belangrijke component in het IT landschap. Deze interfaces bestaan momenteel uit BizTalk koppelingen, excell koppelingen en koppeligen op basis van portalen (Mendix). In de toekomst zal ook logicapps worden ingezet. Zowel vanuit Allinq als vanuit de klant vinden veelvuldig wijzigingen plaats op dit interface landschap. Deze wijzigingen moeten goed op elkaar worden afgestemd omdat zowel de klant als de Allinq systemen worden geraakt. Tevens is een geslaagde interface aanpassing een gezamenlijke inspanning qua voorbereiding, test en implementatie. Je houdt het overzicht over de verschillende interface aanpassingen en wensen, nu en in de toekomst. Hiervoor heb je nauw contact met de business partner en met de verschillende klanten. Je bent op de hoogte van de interface plannen van derden en weet dit te positioneren binnen de Allinq Interface architectuur en planning. Je bent naast het plannen ook verantwoordelijk voor het tijdig en binnen budget opleveren van de afgesproken interfaces en interface aanpassingen.
Samen met de business stem je de interface vraag af, maak je een impact analyse en vertaal je de vraag naar een IT oplossing en een functioneel ontwerp. Op basis van dit functioneel ontwerp stuur je de development teams aan om te komen tot een technisch ontwerp in lijn met de interface architectuur. Daarnaast los je functionele problemen in het ontwerp van de oplossing op en zie je toe op correct gebruik van ontwerpprincipes tijdens de ontwikkelcyclus. Je draagt zorg voor herbruikbaarheid, onderhoudbaarheid en uitbreidbaarheid van de IT oplossing.
Tenslotte fungeer je als aanspreekpunt op tactisch niveau en help je bij het oplossen van ernstige incidenten met betrekking tot applicaties en interfaces en onderhoudt je hierbij contacten met alle betrokken partijen.

 

Functie eisen

Wat vragen wij?
Voor de functie van it integratie- en interface developer zijn wij opzoek naar een professional die werkzaam is op de het gebied tussen business en IT. Je acteert zowel op tactisch als operationeel niveau en kan de wensen van de business vertalen naar ICT mogelijkheden en ontwerpen. Je kan prioriteiten stellen en je hebt zowel een lange als korte termijn visie. Je bent resultaatgericht-en communicatief vaardig. Hierbij is het essentieel dat de behoefte van de business centraal staat.
 
Overige functie-eisen:
  • HBO + werk en denkniveau;
  • Informatie technologie of bedrijfskundige achtergrond;
  • Tenminste vijf jaar werkervaring;
  • Kennis van de telecom business;
  • Abstract kunnen denken;
  • Kennis van business processen;
  • Communicatief vaardig en gericht op samenwerken;
  • Ervaring met het realiseren van integraties is een pre;
Ervaring met BizTalk, integratie met Azure en IFS is een pre;

 

Arbeidsvoorwaarden

Onze mensen vormen onze kracht. Zij maken als vakmensen de klant constant beter. Niet voor niets investeren wij graag in jou. Wij bieden je een zeer afwisselende baan in een organisatie die volop in beweging is. Kenmerkend binnen Allinq is de collegiale en persoonlijke werkomgeving waarbinnen je grote mate van zelfstandigheid hebt. Door de diverse opleidingsmogelijkheden biedt Allinq een mooi carrièreperspectief.
De functie word gewaardeerd volgens de CAO Klein Metaal en Techniek en is op basis van een 38-urige werkweek.

 

 

 

 

23-1-2019

Allinq Sponsort WV de IJsselstreek

Maandag 21 januari heeft Allinq een mooie sponsorovereenkomst...
19-12-2018

Allinq ondertekent Circulair Manifest

Allinq heeft het ‘Circulair manifest’...