Functie omschrijving

Allinq, internationaal specialist in verbindingstechnologie is op zoek naar een Service Desk medewerker. Sta jij stevig in je schoenen en ben jij iemand die nauwkeurig werkt? Solliciteer dan op de functie van 

Incident/Service coördinator (40 uur)
Standplaats Harderwijk

Welkom in de wereld van Equipment binnen Allinq,  de afdeling die zich bezig houdt met migratie projecten vanuit onze opdrachtgever op zowel de ondergrondse en bovengrondse infrastructuur. De Service Desk is hier een belangrijk onderdeel van. Vooral bij incidenten, aangezien vele aanvragen, incidenten en wijzigingen hier als eerst terechtkomen.
Als Incident/service coördinator ben je verantwoordelijk voor het aannemen en registreren van verstoringen en meldingen. Je bent het aanspreekpunt voor de geregistreerde incidenten en kunt deze ook koppelen aan onderliggende problemen. Jij bent degene die de incidenten kan beoordelen en indien nodig ook kan escaleren. Jij bent dé persoon die het hele proces in gang zet en bewaakt. Verder kan je je goed staande houden in een dynamische omgeving en kom je gemakkelijk tot de kern van de problemen.
Een Incident/service coördinator heeft een divers pallet aan dagelijkse verantwoordelijkheden. Ten eerste beoordeel je de aanvragen en verwerk je deze op de juiste wijze in het systeem, zodat oplospartijen geïnformeerd zijn over de storingen. Wanneer oplospartijen klaar zijn met de werkzaamheden ben je verantwoordelijk om de afhandeling te verwerken in de portalen. Zo ben jij de schakel tussen klant en de oplospartij.
Buiten de hierboven beschreven dagelijkse verantwoordelijkheden voel jij eigenaarschap om elke dag een stukje beter in je werk te worden. Dit betekent dat je proactief meedenkt met het verbeteren en signaleren van trends en daar ook met een analyse kunt komen om dit incident uiteindelijk op te kunnen lossen.

 

Functie eisen

Je bent iemand met MBO+ werk- en denkniveau, verkregen door opleiding of ervaring. Je hebt kennis van administratieve systemen en beschikt over een analytisch vermogen. Je kunt snel nadenken over het (laten) oplossen en herstellen van incidenten. Daarnaast ben je stressbestendig, toon je initiatief en ben je in staat om overzicht te houden. Vanzelfsprekend werk je uiterst secuur ben je goed in communiceren en in staat om alle betrokkenen in het proces tijdig, volledig en duidelijk op de hoogte te houden. Belangrijk is dat je stevig in je schoenen staat, flexibel, accuraat, betrokken en hulpvaardig bent.
 
  • MS Office pakket is noodzakelijk;
  • Procesmatig sterk;
  • Analytisch vermogen

Arbeidsvoorwaarden

Onze mensen vormen onze kracht. Zij maken als vakmensen de klant constant beter. Niet voor niets investeren wij graag in jou. Wij bieden je een zeer afwisselende baan in een organisatie die volop in beweging is. Kenmerkend binnen Allinq is de collegiale en persoonlijke werkomgeving waarbinnen je grote mate van zelfstandigheid hebt.
De functie van Incident/service coördinator is gewaardeerd in schaal G volgens de CAO Klein Metaal en Techniek. De functie heeft een minimumsalaris van (€ 2.417,00 en een maximaal salaris van € 2.791,00) bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek.
Wij werken binnen Allinq met verschillende uitzend en detacheringsbureaus. Wanneer je rechtstreeks bij ons solliciteert word je ondergebracht bij een van deze partijen met wie wij een partnerschap hebben.


Voor meer informatie kun je contact opnemen met de afdeling Recruitment, Sandra Arends via 0341-437 100. Wil je direct solliciteren? Upload dan je Curriculum Vitae met jouw motivatie via de website.

 

 

 

 

16-5-2019

Allinq forsyner Danmark med fibernet!

Ofwel, we gaan Denemarken verglazen! Deze week werd...
29-4-2019

Allinq in magazine Techniek Nederland

Veel aandacht voor Allinq in het magazine E&W...